• Historie

   

  RKSV Bornerbroek is ontstaan uit de voetbalvereniging VIOS “vooruitgang is ons streven” opgericht in 1923. Gezien het katholieke karakter in de naam VIOS ontbrak werd 10 jaar na oprichting de voetbalvereniging SVV “Stephanus Voetbal Vereniging” opgericht. SVV kwam destijds in de competitie uit met twee teams. Het tenue was een zwart shirt met gele kraag en manchetten, inclusief SVV embleem en zwarte broek. Bij het uitbreken van de oorlog was het gedaan met het voetballen in Bornerbroek.

  In 1945 was het tijd voor de wederopbouw van SVV Bornerbroek. Eerst onderging de vereniging een naamsverandering, te weten: Rooms Katholieke Sport Vereniging Bornerbroek (RKSV), met blauw-wit als clubkleuren. 

  In 1970 werd de voet- en handbalvereniging in Bornerbroek gefuseerd tot één vereniging. De omvang van de sportvereniging werd hiermede aanzienlijk uitgebreid en de accommodatie werd ontoereikend. De eerste stappen voor een nieuw sportcomplex werden gezet.

  Na 75 jaar RKSV Bornerbroek is het nog steeds een bloeiende omnivereniging met een schitterend complex, inclusief een prachtig kunstgrasveld. Het motto luidt nog steeds, net als 85 jaar geleden bij de voorloper van de huidige vereniging:

  “Vooruitgang is ons streven”

  Naast ruimte bieden aan heel veel jongeren en volwassenen zorgt RKSV Bornerbroek dat de ouderen niet worden vergeten. Zo krijgen 70+ sporters, mannen en vrouwen ruimschoots de mogelijkheid om hun sport te beoefenen. Voor voetbal en handbal bieden wij de ruimte, maar ook voor veel meer. We organiseren verschillende toernooien, hardloopwedstrijden zoals de Brooklandrun en gezeligge activiteiten voor de jeugdleden. Als ABC vereniging zijn we ook graag gastheer voor andere maatschappelijke en sportieve partners. Denk aan de wielervereniging, de bootcamp en de hardloopschool,